Nordic 100 är en årlig lista som erkänner de hundra personerna som anses vara mest inflytelserika och effektfulla på den nordiska tech-scenen. Över 400 personer var nominerade.

Läs mer:Uppstart på Slottet för hi-tech-företag

Nordic 100:s jury motiverar valet med att Jason Dainter gör ett väldigt bra jobb med att bevisa att det finns liv i det svenska ekosystemet, inom tech-branschen utanför Stockholm.

– Det är väldigt smickrande för mig personligen att få den motiveringen och kul att få utmärkelsen. Men det som är mer spännande är hur det gynnar Uppsala som tech-stad, säger Jason Dainter ödmjukt.

Läs mer:Miljonsatsning på nybildade techbolag

Han tror att utmärkelsen kan gynna både Uppsala och Base10 - startuphubben som han grundade tillsammans med Kristofer Klerfalk 2016.

– Vi kan locka både internationell press och investerare till Uppsala - verkligen sätta staden på den internationella tech-kartan.

Läs mer: Nya investerare hjälper Base 10 att växa

När UNT når honom befinner han sig i Helsingfors på eventet Slush där den årliga listan tillkännages.

– Det är över 20 000 personer inom teknik-branschen är på plats och det är väldigt bra exponering. Det kan till och med bli så att vi kan locka internationella tech-företag till Uppsala. Det finns en känsla av att det är fullt möjligt att starta upp sin verksamhet i Uppsala, säger Jason Dainter.

Det är andra gången Jason Dainter är med på listan. 2016 återfanns han på en 95:e plats men från och med 2017 gjorde man om listan och numera rankar man bara individer i alfabetisk ordning.

Läs mer:Nya utmaningar för hubbgrundare