Klassisk butik ger upp lokaljakt

Den klassiska Uppsalabutiken Sandahls radio & tv har letat efter en ny butikslokal. Nu kommer besked om att planerna är nedlagda.

Sandahls radio & tv:s gamla lokal på Skolgatan i Uppsala gapar tom efter butiken lämnat.

Sandahls radio & tv:s gamla lokal på Skolgatan i Uppsala gapar tom efter butiken lämnat.

Foto: Lars Johansson

Ekonomi2019-10-03 21:10

För ett och ett halvt år sedan gick Sandahls radio & tv:s ägare Henrik Sandahl ut med att han på grund av för hög hyra valt att lämna butikslokalen på Skolgatan efter 23 år. Då hoppades han inom det kommande året hitta en ny mindre butikslokal i närheten.

Nu står det klart att så inte blir fallet.

– Vi letade lokal länge, och försökte samtidigt få vår befintliga lokal uthyrd. Och jag hade ett par lokaler på gång och trodde att det skulle lösa sig, men så blev det inte, säger Henrik Sandahl vars företag innan tiden på Skolgatan hade en butik på Sysslomansgatan i 13 år.

Vid mitten av 1980-talet ska det ha funnits 18 stycken mindre radio- och tv-butiker i Uppsala. Sandahls radio & tv var fram till sin stängning den enda kvarvarande. 

Nu finns bara de större kedjorna kvar med fysiska butiker.

Sandahls radio & tv väljer nu att satsa vidare genom att sälja hemelektronik på webben och erbjuda hemservice och installationer. Företaget har i nuläget ett lager och ett kontor på Verkstadsgatan.

– Jag är fortfarande medlem i Euronics och har tillgång till hela deras utbud, och jag har sålt minst lika mycket nu som när vi hade butik, och har även fullt upp med installationer, säger Henrik Sandahl.

Hur känns det att inte längre ha en butik?

– Det var många tårar sista veckan när man gick alldeles ensam och packade ihop allt. Det var jobbigt, men vi har alltid gått mot strömmen och velat lyckas i den här tuffa branschen. Det är därför som vi funnits kvar så länge tror jag.

Karta: Sandahls Radio & TV
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!