Det är norska Egon som öppnar en restaurang i två våningar i nya Forumgallerian. Restaurangen får 240 sittplatser inne och 100 utomhus på Forumtorget.

– Jag tror deras koncept kommer passa bra för en bred målgrupp. Inte bara för maten som består av allt från pizza till kött- och fiskrätter, utan också för den informella atmosfären och inredningen, säger Eva Troell, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg i Uppsala City.

Egons restauranger har enligt henne en speciell utformning med många inredningsdetaljer i taket och på hyllor. Alla restauranger är unika.

– Det är allt från exempelvis en gungstol till skridskor som pryder deras lokaler. Här i Uppsala kommer vi nog att få se detaljer med inspiration från stadens historia, säger Eva Troell.

Egon öppnar sin restaurang i augusti, men redan nu i mars (21–22 mars) är det dags för Espresso House och Cutters att öppna i det ombyggda kvarteret. Cutters är en frisörkedja som profilerat sig på att klippa snabbt, på 15 minuter per kund.

– Vår vision med Forumgallerian är att skapa en urban mötesplats mitt i city, en plats som lever under dygnets alla tider. Vi är väldigt glada över att Egon valt att etablera sin första restaurang i Uppsala här, säger Eva Troell.

Både den nya restaurangen, Espresso House och Augusta Janssons får uteserveringar på nya Forumtorget.

– Uteserveringarna kommer att ge nytt liv åt hela den här delen av city. Vi hoppas och tror att utbudet kommer att passa både vuxna, barn och studenter, säger Eva Troell.

Andreas Hegg, verksamhetschef på Egon, tycker att Uppsala är en intressant stad med sin närhet till Stockholm. Sedan tidigare driver de 38 restauranger i Norge och en i Mall of Scandinavia i Solna.

– Uppsala påminner om Trondheim i Norge där Egon har sitt huvudkontor. Städerna är lika i storlek, historia och inte minst att de båda har ett stort antal studenter. Förväntningarna på vår nya restaurang i Forumgallerian är höga och vi gläder oss över att öppna i augusti, säger Andreas Hegg, i en kommentar.