Bristen på parkeringsplatser är stor kring Resecentrum nu när Centralgaraget är stängt för renovering.

Musikrestaurangen Katalin i Godsmagasinet är ett av de drabbade företagen.

– Att kommunen ska bli mer näringslivsvänlig är inget vi märkt av. Vi hade tidigare sex parkeringsplatser intill Godsmagasinet. När vår fastighetsägare Jernhusen sålde marken runt huset till kommunen, började våra problem, säger Katarina Varga, restaurangens ägare.

Artikelbild

| Katarina Varga

Både hon och fastighetsägaren har varit i kontakt med kommunen för att lösa problemet.

– Vi behöver inga platser för egen del, men våra musiker behöver parkera nära för att kunna lasta i och ur sin utrustning, säger Katarina Varga.

Under de senaste åren har musiker som parkerat utanför restaurangen fått otaliga parkeringsböter.

– Vi har försökt säga till kommunen att det här försvårar vår verksamhet, säger Katarina Varga.

Efter att ha fått hjälp från en person på kommunens näringslivskontor fick de till slut ett löfte från kommunens stadsbyggnadsförvaltning om tillfälliga parkeringstillstånd. Uppgörelsen ska ha varit att restaurangägaren ska ringa kommunen varje gång ett p-tillstånd behövs. Problemet är bara att ingen brukar svara på det telefonnummer som kommunen uppgett.

Jöran Frohm, ingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen som haft hand om ärendet, svarar att det alltid är ont om p-platser i stadskärnan.

– Det byggs mycket och då försvinner p-platser. Efter att Jernhusen byggde Regionhuset har vi inte hittat någon ny plats för parkering åt Katalin, säger Jöran Frohm som inte kan svara på hur de ska lösa frågan.