Sportprofilens miljonsuccé med nya företaget

Bilföretaget BG Motor i Librobäck har haft ett ekonomiskt starkt första år – från 0 till 350 sålda bilar. Nu väntar expansion i Fyrislund nära E4.

Victor Bouveng driver bilföretaget BG Motor med Erik Gustavsson.

Victor Bouveng driver bilföretaget BG Motor med Erik Gustavsson.

Foto: Privat

Ekonomi2019-11-19 09:01

Det var för ett drygt år sedan som den lokala motorsportprofilen Victor Bouveng, 23 år, tillsammans med Erik Gustavsson, 23 år, startade bilhandelsföretaget BG Motor. På ett år har de nu sålt omkring 350 bilar och omsatt cirka 40 miljoner kronor.

– Hade vi sålt hälften av vad vi har gjort hade vi varit nöjda. Nu har vi princip sålt en bil om dagen och gått från ett lager på 5 till 50 bilar, säger Bouveng som tidigare jobbat som bilsäljare hos Bavaria medan Erik Gustavsson har en bakgrund hos RA motor och har drivit eget.

Varför har ni lyckats?

– Hårt arbete skulle jag säga. Från att vi öppnade i november förra året till augusti har vi haft öppet alla dagar i veckan.

Företaget erbjuder primärt begagnade bilar.

– Det är så man får börja, och det är det som vi lagt fokus på, fortsätter Victor Bouveng.

Nyligen köpte BG Motor en tomt 4 000 kvadratmeter i det nyetablerade området i de östra delarna av Fyrislund nära E4. Där planerar de för att bygga en ny bilhall och anläggning.

– Det här kostar mycket pengar, men vi siktar på en byggstart för anläggningen våren 2021 om allt går som det ska, säger Bouveng.

I närområdet finns sedan tidigare bland annat Harrys bilcenter, Hedin bil, RA motor, Biltrean för att nämna några bilhandlare.

– Det är lite samma som med racingen. Jag har en enorm vinnarskalle och vill alltid vara bäst på det jag gör, och det har varit lite grann av nyckeln till det här, fortsätter Victor Bouveng.

Karta: BG Motor AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!