Uppsalas enda tv-spelsbutik slår igen

Uppsalas enda renodlade tv-spelsbutik kommer att slå igen. Det står klart sedan kedjan Gamestop bestämt sig för att stänga ned sitt butiksnät i Sverige.

Gamestop i Uppsala ligger i Bredgränd.

Gamestop i Uppsala ligger i Bredgränd.

Foto: Google/Skärmdump

Ekonomi2019-11-05 19:31

Det var branschtidningen Computer Sweden som var först med att berätta om nedrustningen av Gamestop butiksnät, som uppges drabba hela Norden. 

Gamestop, som är världens största butikskedja för försäljning av tv- och datorspel, har under en längre tid haft ekonomiska bekymmer på grund av en ökad konkurrens från e-handeln samt att marknaden för fysiska spel försämrats då allt fler spel har ersatts av digitala utgåvor. 

I september berättade företaget att de skulle stänga 180–200 av sina 5 700 försäljningsställen runt om i världen efter att försäljningen sjunkit med 12 procent, enligt Dagens handel.

Den amerikanska butikskedjan har i nuläget ett 30-tal enheter i Sverige varav en ligger i Bredgränd i centrala Uppsala. En butik som numera är den enda renodlade för tv- och datorspel i kommunen.

Enligt Computer Sweden väntas butiken slå igen under det kommande året. Det handlar alltså inte om någon massnedläggning utan butiksstängningarna väntas ske stegvis under nästa år.

Tidningen har varit i kontakt med en anställd i butiken i Uppsala, men hen har valt att inte kommentera uppgifterna.

Verksamhetsåret 2018–2019 hade Gamestop Sweden AB en omsättning på 366 miljoner kronor och gick med 1,6 miljoner kronor i förlust. Det kan jämföras med ett plusresultat på 420 000 kronor och en omsättning på 384 miljoner kronor föregående verksamhetsår.    

Uppsalas enda renodlade tv-spelsbutik kommer att slå igen. Det står klart sedan kedjan Gamestop bestämt sig för att stänga sitt butiksnät i Sverige.
Uppsalas enda renodlade tv-spelsbutik kommer att slå igen. Det står klart sedan kedjan Gamestop bestämt sig för att stänga sitt butiksnät i Sverige.
Karta: GameStop
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!