HÀromkvÀllen var jag pÄ vÀg till bussen efter jobbet och hade kanske 200 meter kvar till hÄllplatsen nÀr jag sÄg att den kom körande strax bakom mig. För att hinna med började jag dÀrför springa, och snÀll som han var stannade busschauffören och vÀntade in mig.
Med cirka tre meter kvar till framdörren slog jag av pÄ takten och gick medan jag tog fram biljetten i mobilen. VÀl pÄ bussen intrÀffade dock en mÀrklig konversation.
â Varför slutade du springa? frĂ„gade busschauffören.
â För att ta fram biljetten, svarade jag.
â Nej, nej, lĂ„ngt innan. Jag fattade först inte att du skulle med, kontrade han.
Ett svar som förvÄnade mig dÄ jag ju hade sprungit i nÀstintill maxfart i princip hela vÀgen fram till bussen. Busschauffören mÄste alltsÄ ha tyckt det gick sÄ lÄngsamt att han trodde att jag promenerade.
Slutsats: jag mÄste helt klart jobba pÄ mitt löpsteg.
Att göra: Sugen pÄ lite musik till lunchtid? GÄ pÄ lunchkonsert med elever frÄn Uppsala kulturskola i Uppsala missionskyrka.
Gratinerad pepparkyckling
Bryn 600 gram kycklingfilé i en stekpanna med smör. TillsÀtt en hackad gul lök och frÀs lite till. LÀgg över kycklingen i en ugnsform. HÀll sedan i 2 dl vispgrÀdde, 1 dl vatten, 1 msk kycklingfond 1 dl crÚme fraiche och 2 msk chilisÄs i stekpannan och koka upp. Rör sedan i cirka 1 msk krossad rosépeppar och 1 tsk krossad grönpeppar. HÀll sÄsen över kycklingen och lÀgg i cirka 9 delade körsbÀrstomater i formen. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter. NÀr kycklingen Àr genomstekt, strö över lite persilja och extra krossad peppar. Servera med ris eller potatis i nÄgon form.