Mitt nyÄrslöfte inför Är 2020

God morgon.

God morgon.

Foto: Madeleine Andersson

God morgon2019-12-27 04:00
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Jaha, dĂ„ var det snart nytt Ă„r igen dĂ„. Liksom mĂ„nga andra vill jag gĂ€rna se pĂ„ nyĂ„r som början pĂ„ nĂ„got nytt och frĂ€scht. TyvĂ€rr Ă€r det inte sĂ„ lĂ€tt eftersom jag överanalyserar, Ă€ltar, fastnar i gamla hjulspĂ„r och tankemönster, vĂ€grar ge upp och gĂ„ vidare, saknar den storsinta förmĂ„gan att förlĂ„ta och inte kan acceptera att allting har ett slut. 

Ibland har jag haft nyĂ„rslöften som handlat om just den hĂ€r bristen hos mig. Jag har lovat mig sjĂ€lv att jag ska försöka vara mindre lĂ„ngsint och lĂ€ra mig att slĂ€ppa saker. Men nyĂ„rslöften Ă€r ju till för att brytas sĂ„ det har aldrig gĂ„tt sĂ€rskilt bra. Inför 2020 lovar jag dĂ€rför ingenting alls. Men jag ska Ă€ndĂ„ försöka att vara lite snĂ€llare mot mig sjĂ€lv och godta Ă€ven de sidor jag har som jag tycker mindre om. 

Ida Stiller Àr journalist som ser fram emot ett roligt Är.

Att göra idag

1) Tv-serie. Just nu plöjer jag roliga serien "Filip och Mona" som finns gĂ„r att se pĂ„ SVTPlay. 

2) Bio. Mellandagarna Ă€r perfekta biodagar och just nu gĂ„r det mycket bra. 

3) Teater. Uppsala Stadsteaters uppsĂ€ttning av Bröderna LejonhjĂ€rta gĂ„r klockan 16. 

NyÄrsrÀkcocktail a la 1970-talet

4 portioner. 500 gram skalade rÀkor, 2 salladshuvuden, 2 tomater, 1 avokado, 1 citron, grÀslök, 1 dl crÚme fraiche, 1 tsk dijonsenap, dill. Rör ihop en dressing av hackad grÀslök, crÚme fraiche och dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Skölj sallad och skÀr tomater och avokado i bitar, pressa över citronsaft. LÀgg i sallad och rÀkor i cocktailglas och hÀll pÄ dressingen. Servera.