Jaha, dÄ var det snart nytt Är igen dÄ. Liksom mÄnga andra vill jag gÀrna se pÄ nyÄr som början pÄ nÄgot nytt och frÀscht. TyvÀrr Àr det inte sÄ lÀtt eftersom jag överanalyserar, Àltar, fastnar i gamla hjulspÄr och tankemönster, vÀgrar ge upp och gÄ vidare, saknar den storsinta förmÄgan att förlÄta och inte kan acceptera att allting har ett slut.
Ibland har jag haft nyÄrslöften som handlat om just den hÀr bristen hos mig. Jag har lovat mig sjÀlv att jag ska försöka vara mindre lÄngsint och lÀra mig att slÀppa saker. Men nyÄrslöften Àr ju till för att brytas sÄ det har aldrig gÄtt sÀrskilt bra. Inför 2020 lovar jag dÀrför ingenting alls. Men jag ska ÀndÄ försöka att vara lite snÀllare mot mig sjÀlv och godta Àven de sidor jag har som jag tycker mindre om.
Ida Stiller Àr journalist som ser fram emot ett roligt Är.
Att göra idag
1) Tv-serie. Just nu plöjer jag roliga serien "Filip och Mona" som finns gÄr att se pÄ SVTPlay.
2) Bio. Mellandagarna Àr perfekta biodagar och just nu gÄr det mycket bra.
3) Teater. Uppsala Stadsteaters uppsÀttning av Bröderna LejonhjÀrta gÄr klockan 16.
NyÄrsrÀkcocktail a la 1970-talet
4 portioner. 500 gram skalade rÀkor, 2 salladshuvuden, 2 tomater, 1 avokado, 1 citron, grÀslök, 1 dl crÚme fraiche, 1 tsk dijonsenap, dill. Rör ihop en dressing av hackad grÀslök, crÚme fraiche och dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Skölj sallad och skÀr tomater och avokado i bitar, pressa över citronsaft. LÀgg i sallad och rÀkor i cocktailglas och hÀll pÄ dressingen. Servera.