För nĂ„gra dagar sedan sa jag till min fru att jag skulle plocka undan skidpjĂ€xorna för sĂ€songen. Nu fĂ„r de stĂ„ framme en tid till. Orsaken stavas en artikel i Upsala Nya Tidning â den tidning som ni lĂ€ser nu. Artikeln sa att det skulle komma tillrĂ€ckligt med snö den nĂ€rmaste tiden för att man ska kunna utöva vintersport i UppsalaomrĂ„det. Först var jag lite kluven, men nu hoppas jag det blir verklighet och att det ska kunna bli nĂ„gra pass till pĂ„ skidbanan pĂ„ Kap i Uppsala eller kanske en runda i spĂ„ren i Storvreta eller Gimo. Men lagom Ă€r bĂ€st och inga massor med snö sĂ„ att det blir jobbigt att ta sig fram pĂ„ vĂ€garna med bil. Hoppas vi ses i nĂ„got skidspĂ„r.
Kjell Sjöberg Àr UNT:s utpost i norr som gillar vintersport.
Att göra i dag
1) Föredrag. Professorn Henrik Williams pratar om nÄgra runristningar i Uppsalatrakten och berÀttar om deras sensationella innehÄll.18:00. FyriskÀllan, Uppsala.
2) Idrott. Mikael Franzén, idrottsstrateg, berÀttar hur Uppsala kommun tÀnker kring idrott och kultur i det vÀxande Uppsala.18.00. Uppsalarummet, Uppsala kommun.
3) Folkmusik. Klockan 13.00 blir det spelmanstrÀff pÄ Gamla Uppsalagatan 21 med Uplands spelmansförbund.
Torskrygg med parmesanost
LÀgg sex hekto torskrygg i en ungsfast form. HÀll pÄ en deciliter crÚme fraiche, en halv deciliter mjölk, pressa tvÄ vitlökar, salta och peppra och riv rikligt med parmesanost pÄ anrÀttningen. In i ugnen. Ta ut anrÀttningen nÀr fisken har en innertemperatur pÄ 50 till 55 grader.
Servera med kokt potatis och skogschampinjoner som stekts tillsammans med vitlök och rosmarin samt lite sockerÀrtor.