Äntligen - fantastisk TV-underhållning

Foto: UNT

Krönika2019-10-01 04:00

Jag gillar sport och i synnerhet rugby och en del annat. Sedan en dryg vecka rullar VM i rugby på en svensk TV-kanal. I ytterligare en dryg månad väntar massor av bra matcher. Har redan hunnit med par tillfällen där jag suttit sex, sju timmar framför TV:n i ett svep och tittat på tre raka matcher. I amerikainfluerade Sverige är rugbyn ganska liten, men med många kompisar som höll på med sporten, eget handbollsspel (har beröringspunkter med rugbyn) och lite eget fuskande så är intresset ganska givet. Som sportjournalist på Enköpings-Posten hade jag även förmånen att få bevaka många rugbymatcher. När det gäller spelet så tilltalas jag av farten, kraften, strategin och inte minst disciplinen samt att slippa fotbollens eviga spelarprotester mot domslut. Och kom ihåg var ni läste det först - om en månad får Sydafrika lyfta VM-pokalen. 

Dagens tre tips  

1Foto. På landsarkivet bjuds det på digital stadsvandring med domkyrkan lite i fokus. 18.00. Landsarkivet, Uppsala.

2Dans. Är du sugen på att lära dig en ny dans? Nu finns chansen att i Enköping prova på squaredance. 19.00, Åsenstugen, Enköping.

3Dans. Den argentinska tangon är känd för att varas kärleksfull och varm. Nu finns möjligheten att få pröva på den. 18.00. Kulturpunkten, Uppsala.

Västerbottenpaj

Börja med pajskalet och blanda samman 125 gram smör, tre deciliter vetemjöl, ett par matskedar vatten till en deg. Tryck ut degen i pajform och ställ in i kylen en halvtimme.

Vispa samman tre ägg, två deciliter mjölk, en deciliter grädde, salt och peppar och fyra hekto Västerbottenost. Häll blandningen i pajskalet och ställ in i ugn och grädda i cirka 30 minuter på 200 grader.

Låt pajen kallna innan den serveras med grönsallad. Receptet räcker till sex personer. 

Karta: Uppsala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!