Göran var framför allt organist med ett stort intresse för gamla orglar och den tidiga orgelmusiken. Andra har beskrivit hans stora insats som organist. Här ska uppmärksammas hans unika kunskaper om tidiga klaverinstrument. Han hade själv fyra sådana, en cembalo, två klavikord och en spinett. Att lyssna när Göran spelade på dessa tonsvaga instrument var fantastiskt och fordrade maximal uppmärksamhet. Han gav kurser i gammal musik vid Uppsala universitet där de alla kom till användning.
Ett för Uppsala helt unikt sådant instrument finns inbyggd i det Augsburgska Konstskåpet som kom till Sverige 1632 som tack för Gustav II Adolfs försvar av staden Augsburg. Konstskåpet som nu finns vd Uppsala universitet, innehåller ett helt universum av föremål och ett av dem är en virginal (spinett) som kan spelas dels automatiskt, dels manuellt. Instrumentet är mycket litet och troligen bäst lämpat för en femårings hand. Göran var en av de mycket få personer, som spelat på det och han skriver ”Ändå är det för mig en total och ren lycka att få spela på instrumentet”. Efter Göran är det bara påven Johannes Paulus II som gjort det vid sitt besök till Sverige och Uppsala 1989.
I konstskåpet finns också en kortlek med de traditionella färgerna, spader, hjärter, ruter och klöver men med noter på ena sidan. Det är 13 franska sånger från slutet av 1500-talet, som kan sjungas av en fyrstämmig kör vilket vi gjorde på Görans initiativ vid ett universitetets högtidliga tillfällen.
Under sina sista år i livet spelade Göran allra helst på 1700-tals Cahmanorgeln i Lövsta Bruks kyrka i norra Uppland, senast 2017 när kungaparet besökte Löfsta. Nu när denna orgelmästare gått ur tiden kan vi vara tacksamma för de inspelningar som finns inklusive flera på konstskåpets virginal.