Gösta föddes 1930 i Dala-Järna. Redan i nioårsåldern började han arbeta som springpojke och från tioårsåldern var han brevbärare på söndagarna. I tonåren arbetade han som skogs- och flottningsarbetare på somrarna. När vår pappa dog 1945 blev han vår mammas stora stöd och hjälp.
Göstas plan var en framtid som jägmästare men ett synnerligen bra studentbetyg resulterade i ett stipendium med fritt vivre under tre läsår, för studier vid Uppsala universitet. På sin 32-årsdag disputerade Gösta vid institutionen för fysiologisk botanik.
Redan som barn fick Gösta följa med vår pappa på jakt och, trots sin låga ålder vid pappas död, fick han köpa jaktkort och ta vid vår pappas intresse. Jakt blev ett livslångt intresse för Gösta, många älgar och annat vilt fälldes. En enda gång under 65 år missade han älgjakten, då för forskning vid Stanford University. Minnen från jakterna i Dala-Järna och Uppsalatrakten har många kunnat ta del av genom artiklar i flera tidskrifter, ofta med egna illustrationer. Hembygden betydde mycket för Gösta och sedan många år ägde han vår morfars gård i Dala-Järna. Det var viktigt för honom att varje år vara med och resa midsommarstången på hembygdsgården i Dala-Järna, alltid klädd i hembygdsdräkt.
Under gymnasietiden började Gösta måla tavlor och under senare år snidade han djur i trä. Gösta berättade gärna historier från olika miljöer han vistades i och han deklamerade ofta dikter ur minnet. Familjens trädgård utanför Uppsala vittnar om ett annat av Göstas många intressen, den är en oas med äppelträd, växthus, damm och enastående blomprakt.
En mångkonstnär och älskad bror har gått ur tiden.