Kaisa och hennes familj flyttade från Finland till Sverige när hon var fem år. Familjen bodde länge i Eskilstuna. När Kaisa började gymnasiet hade hon kommit till Uppsala. Det var då vi lärde känna varandra, på humanistisk linje på Lundellska skolan, Skrapan. Det var lätt att bli bekant med Kaisa. Hon utstrålade värme och humor.

Efter gymnasiet började vi med våra tjejträffar och ”Tjejgänget” träffas alltjämt en gång varje månad. Vi har följt varandra under dryga 40 år och delat både glädje och sorg. Kaisa var en person man gärna delade både sina glädjeämnen och bekymmer med. Hon var både omtänksam och klok. Gladdes tillsammans med oss andra och skrattade gott åt våra dråpligheter.

Kaisa har alltid arbetat med människor. Först inom vården och sen som datalärare. Hon var en fantastisk pedagog och många har nog goda minnen från hennes lektioner. Efter att ha varit lärare i många år började Kaisa som finsk kommunikatör på Tierps kommun. Det var en projektanställning. Därefter fortsatte Kaisa som HR-administratör hos Uppsala kommun. Den senaste tiden och fram till sin bortgång arbetade hon som handläggare på Heby kommun. Kaisa har överallt varit en mycket uppskattad medarbetare och blev handplockad till flera tjänster.

Resor både till storstäder och stränder hörde till Kaisas intressen. Sommarhuset och båten var andra stora intressen. Men det som låg Kaisa allra varmast om hjärtat var familjen. Barnen, barnbarnen och hemmet i Knivsta tillsammans med Lars var en stor glädje för henne.

Vår senaste tjejträff var hemma hos Kaisa. Hon hade som alltid lagat god mat. Vi skrattade och pratade. Alla var glada, särskilt Kaisa som berättade om familjen och det nyrenoverade huset. Vi tackade för en trevlig kväll och skulle ses igen som vanligt. Det är overkligt att det inte blir så. Vi saknar vår fina vän! Tankarna går till hennes familj.