Kerstin Storm var född och uppvuxen i Bromma. Efter studentexamen utbildade hon sig till hushållslärare. 1947 kom hon till Sigtuna och förblev staden trogen resten av livet ända till de sista åren då hon flyttade till Uppsala av hälsoskäl.

I Sigtuna arbetade hon vid Humanistiska läroverket först som hemkunskapslärare och hemförälder och vid 50 års ålder vidareutbildade hon sig även till lärare i samhällskunskap och religionskunskap.

Under gymnasieåren i Bromma hade Kerstin gått med i KGF (Kyrkliga Gymnasistförbundet). Under åren i KGF fick Kerstin en stark kristen tro som blev livsavgörande och bar henne genom livet. Hon blev förtroendevald i både Uppsala stift och i Sigtuna församlings kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Hon engagerade sig livligt i församlingens verksamhet och gudstjänstliv. Det som betydde mest för henne var uppdraget som kyrkvärd i Mariakyrkan som hon innehade i 45 år.

Hennes stora intresse och kunskap om Sigtunas tusenåriga historia ledde till att hon utsågs till auktoriserad Sigtunaguide. Ända upp i 90 årsåldern sågs hon i sin medeltidsdräkt gå runt och berätta om stadens historia och sevärdheter för turister, besökare och nyfikna sigtunabor.

Kerstin var på många sätt en fascinerande och fängslande person. Hon kombinerade ett knivskarpt intellekt med en mycket jordnära och praktisk omsorg om sina medmänniskor. Hon var öppen, social och saklig och talade alltid väl om andra. Därigenom fick hon en stor vänkrets av människor i alla åldrar. Hennes personintresse var stort och hennes minne var kristallklart in i det sista.

Det är med värme och tacksamhet hon lever kvar i vårt minne, våra tankar och böner.