Margareta föddes i Varberg men växte upp i Uppsala. Under skolåren i flickskolan i Uppsala lärde vi känna varandra redan under 50-talet, då vi sjöng tillsammans både i skolan och i Helga Trefaldighetskyrkans koralkör. Kontakten med dess ledare, Per-Erik Styf, varade ända till hans bortgång 2016.

Efter studentexamen i Katedralskolan i Uppsala, utbildade Margareta sig till sjuksköterska och arbetade som sådan under en period i Gaza. Efter fortbildning till distriktssköterska arbetade hon i Västsverige och bosatte sig i Herrljunga, där hon träffade sin blivande make Per. Under dennes aktiva tid, då han handlade med orientaliska mattor följde Margareta ofta med på resor till fjärran länder.

Somrarna tillbringades i Varberg i deras sommarhus, som vi hade glädjen att besöka.

Margareta var aktiv i föreningslivet i Herrljunga och deltog i studiecirklar om konst, sjöng i kör och besökte gärna konserthuset i Vara. Vid de årligen återkommande besöken i Uppsala, passade vi ofta på att tillsammans njuta av körkonserter.

Trots att Margareta bott i Herrljunga och Varberg så lång tid, har vi hela tiden hållit kontakten och besökt varandra. Margareta var en mycket engagerad och vänfast person, som trots svåra sjukdomsperioder behöll sitt goda humör. Vi minns henne med glädje och vår saknad är stor!