En tuff brud har lämnat oss. Mary Erixon dansade inte linedance, hon sjöng inte heller i vår kör, men annars var hon alltid med, pigg och glad. Hon gillade bingon på måndagarna. På medlemsmötena med PRO Vattholma kom hon, umgicks, pratade och drack kaffe. Det var alltid roligt att träffa henne. Hon var en frisk fläkt, rak och ärlig med båda fötterna på jorden.

Vid våra formella medlemsmöten, årsmöte och höstmöte, var hon självskriven som ordförande. Redan 1976 hade hon som första kvinna blivit ordförande i landstingets finansutskott och under 1980-talet hade hon varit ordförande för landstinget, den första kvinnliga, och hon kunde verkligen leda ett möte. Hon var skicklig och lotsade oss genom föreningsmötena med humor och finurliga lösningar. Jag brukade fråga efter hälsoläget när det började närma sig, ibland var hon lite förkyld och hon trodde inte att rösten skulle hålla, men hon svek bara en enda gång, då låg hon på sjukhus.

Mary var också en stöttepelare i frågesport. Vi tävlade för PRO Vattholma och klarade oss ganska bra. Mary satt i mitten och skrev.

Hon överlevde två äkta män, fick två barn och jobbade mycket. Som kvinnlig politiker lärde hon sig att uthärda stormar. Trots att hon var pensionär sedan många behöll hon sitt intresse för politiska spörsmål. Mary tyckte om att leva och vi kommer att sakna hennes drastiska humor och glada humör.