Håkan Andersson vår vän är död. Fortfarande vill man tro att han är mitt ibland oss som alltid.  Håkan är född och uppvuxen i Örbyhus, han har från unga år alltid arbetat inom det tekniska området, han var även en uppfinnare och allkonstnär.

Vi lärde känna Håkan och hans fru Anna-Lena när de 1986 köpte ett sommarhus vid Såglandet Strömaren. Tio år senare så gick flytten från Örbyhus till deras älskade hus vid Såglandet. Väl på plats så kom Håkan att var en betydande resurs i de föreningar han deltog i. Här kan nämnas Strömarens Natur vårdförening och Såglandets Samfällighetsförening. Vem skall klä vår fina julbock i år? han får stå kvar i kojan och undra varför Håkan inte kommer, vi tror att även han är ledsen.      Det känns svårt att formulera minnesord när bilderna är så levande:Håkan på väg genom området, han låter sig alltid hejdas, han lyssnar, han bemöter alla med samma självklara respekt som han visar alla människor. Håkan hade en gedigen och bred yrkeskunskap, Aldrig halvdant eller slarvigt, utan riktigt och noggrant. 

Håkan i september. Han var glad över att han hann färdigställa allt, som var ett måste innan han lämnade över. Ingen kan föreställa sig hur hårt han slet med detta. 

Våra tankar går till hans familj. Till Håkan säger vi ett ödmjukt tack för det han skämde bort oss med. Vi glömmer aldrig de gånger vi fick möta hans skojfriska blick.