Olle Persson växte upp i Östervåla som ett av fem syskon. Fadern, Herbert, hade ett snickeri och Olle började på snickeriet vid 14 års ålder. Ungefär samtidigt började han idrotta och höjdhopp blev hans gren. Typiskt för Olle var handlingskraften och att lösa uppgifter på egen hand. Han byggde sin en egen arena där han tränade och nådde snabbt framgångar. Han vann som senior DM för Uppland 1956 – 1958 och för Västmanland 1959 med 1.91 som personbästa.

Vid 22 års ålder flyttade Olle till Sala där han gifte sig med Kerstin. I Sala började han arbeta på Sala Möbelfabriks AB och blev snabbt - trots sin ungdom - verkmästare och ansvarig för produktionen.

Efter några år lämnade han dock anställningen och blev egen företagare. Han startade först ett företag i byggbranschen som byggde villor. Det blev sammanlagt ca 15 villor. På 70-talet återvände Olle till möbelsnickeriet och drev framgångsrikt ett eget snickeri med kunder såväl i Sverige som internationellt, bl a New York, och London. I Sverige arbetade han med ett flertal arkitekter, bl a med den välkände arkitekten Lennart Jansson.

Olle var som person vänlig och ödmjuk. Han hade en social förmåga och odlade en stor vänkrets men med familjen som största prioritet. För barn – egna och andras – var han en ”lekfarbror” och ordnade tävlingar och roligheter. När Olle kom hem från jobbet samlades kvarterets barn vid villan i Sala för att leka.

Olle och Kerstin flyttade till Uppsala och fabriken i Sala stängdes. Pensionering var dock aldrig aktuellt utan Olle fortsatte att jobba. I Uppsala skaffade Olle en ny verkstad och producerade möbler in i det sista. När han plötsligt och oväntat gick bort var han mitt i produktion med ett yrkesliv på ca 70 år och med konkreta planer för framtiden. Nu är Olle borta, saknad av många. Minnet av honom lever och i hans verk för lång tid.