Lillan föddes 1946 i Örnsköldsvik. Hennes föräldrar Marie-Louise och Hilding Johansson flyttade 1950 till Kiruna och startade en skrothandel. Lillan fick därför en mycket speciell uppväxt på en skrotgård i ett råbarkat och kargt Kiruna. Hon trivdes dock med naturen och friluftslivet. Hon engagerade sig i Blå stjärnan, assisterade distriktsveterinären och har alltid haft husdjur. Hon bedrev även avel med rottweilers.

Hon var begåvad och efter handelsstudenten i Umeå blev det universitetsstudier i Uppsala. Drömmen var dock eget företag. I ett rivningshus på Sturegatan i Uppsala startades ”Boutique Kom In” 1966 med hjälp av Björn och Sassa. Det var flower power, egen design, egen tillverkning och popmode från England.

1968 tog Lillan över butiken och flyttade till Fyristorg där hon drev den i 50 år. Hon drev också en filial i Ö-vik där familjens sommarhus låg.

Med åren förändrades utbudet och det blev bal och festkläder. Hon hade en unik förmåga att hitta passande kläder till alla. Hennes utstrålning och kunnighet gjorde klädköpen till ett nöje för alla. Det blev många glada leenden i provrummets speglar!

Lillan gifte sig 1969 med Sten och de fick sonen Nils, gudmor blev barndomsvännen Astrid. Efter skilsmässan levde hon flera år själv med sonen. Sen träffade hon Sigvard, sin livskamrat och hans dotter Christina. Hon köpte ett stort hus i Uppsala. Det var henne ögonsten liksom sommarhuset på Rivieran. Här fick hon tillfälle att renovera, dekorera och göra fint. Hon gav sin familj den trygga uppväxt hon själv aldrig fick i Kiruna. Många fester och upptåg blev det genom åren och ofta var släkt och vänner på besök. Hon var en utomordentlig värdinna, alltid glad, generös och positiv.

Lillan älskade att resa och jobbade som pionjär i unga år. Hon växte upp med en gammal Colin Archer och sen seglade hon med familjen i en OE36:a, som Sigvard själv byggt. Nu har hon efter sin klassresa genom livet lämnat hamn en sista gång. Kvar på kaj lämnar hon familj, släkt och vänner med saltstänk i ögonvrån.