Sture var uppväxt i Kårtorp söder om Tibro, Västergötland. Han utbildade sig till civilingenjör med kemisk inriktning. Flyttade till Karlskoga och därefter till Länna 1987.

Sture engagerade sig som ledare för Skogsmulle i Friluftsfrämjandet i början av 1990-talet och startade en schackklubb. När barnen började med orientering engagerade han sig snabbt som ungdomsledare i Länna IF.

Det blev starten på ett engagemang som varade livet ut. Sture hade stor idérikedom som han också omsatte i praktiken. För honom var det viktigt att alla fick möjlighet att vara med. Sture värnade om att alla skulle bli sedda och få uppmuntran, särskilt de som det kanske inte hade gått så bra för under en träning eller tävling.

Sture var initiativtagare till samarbetet med Upsala Nya Tidning för ungdomstävlingen UNT-cupen i orientering samt till att erbjuda elever att prova på orientering under skoltid i Almunge, Funbo och Länna. Det tekniska intresset gjorde att han var i framkant när det gällde datastöd för kartritning och banläggning. I tävlingssekretariatet på våra tävlingar hade han sin givna plats.

Under de senaste åren ägnades mycket tid till att renovera fritidshuset i Björkvassla, Våmhus, norr om Mora. Sture tyckte om att göra saker med händerna och skapade egna lösningar när han snickrade. Sture hade intresse för kultur och kunde lyssna på musik i flera timmar. Skidåkning var också ett stort intresse.

Sture var under alla år aktiv som ungdomsledare i föreningen och blev utsedd till hedersmedlem. Sture har varit ordförande i ungdomskommittén i Uppland orienteringsförbund, där han var förbundets ordförande fram till sin bortgång.

Sture hade en tävlingsgnista som lyste även om han inte toppade resultatlistan. Den gnistan tog han med sig när han fick sjukdomsbeskedet, fast besluten att överträffa beskedet om den tid som var kvar. Tyvärr vann han inte den kampen men minnen över Stures positiva engagemang och rikedom på idéer lever vidare.