Upsala Cykelklubb och Svensk Cykel har mist en av sina profiler. Ville Nordins intresse för idrott började tidigt. Han växte upp på Söder i Stockholm och pappan, som satt i styrelsen i Hammarby, skrev in honom i klubben redan när han föddes.

Som barn såg han varenda ishockey-, bandy- och fotbollsmatch som spelades på hemmaplan. Han var själv en duktig fotbollsspelare och spelade i Hammarbys juniorlag.

Men cykeln kom i vägen för allt. Cykelsporten var mycket stor på den tiden. I trettio år jobbade han för cykelklubben Falken i Stockholm, men värvades därifrån till Upsala Cykelklubb. Ville var tränare för UCK i början av åttiotalet och kom tillbaka som tränare på nittiotalet efter sitt förbundsuppdrag och förde fram UCK till Sveriges främsta cykelklubb.

Han arbetade som förbundskapten i Svenska Cykelförbundet 1987-92. Han var med i två olympiska spel, Moskva 1980, där han var mekaniker, och i Seoul 1988 som förbundskapten.

Han var medlem i Kamratkretsen Gamla UCK:are och Sällskapet Gamla Tävlingscyklister, där han även satt i styrelsen.

Vi kommer att sakna Ville och våra tankar går till Agnetha och barnen. Men hans minne kommer för alltid att finnas kvar i våra svenska cykelhjärtan.