När vi träffas på går arbetet för fullt i Saluhallen. Varor packas upp, stålridåer skramlar och städmaskiner brummar .
Micke Prising är född i Uppsala och växte upp i Norby tillsammans med en syster och en bror. Hans pappa jobbade på en bilfirma och hans mamma var dagbarnvårdare.
– Det var alltid en jäkla massa ungar hemma hos oss.
Som barn var han ofta i skogen som låg inpå knuten. Där byggde han kojor och lekte med kompisar.
Tidigt visade Micke Prising att han var en entreprenör. Från småfix i familjens garage till försäljning av gamla grejer han hittat i containrar på stan.
Han var 15 när han såg en annons om att Konsum Västertorg sökte ett varubud.
– Det var ju ett drömläge. Tänk att få köra flakmoppe – och dessutom få betalt för det!
Så efter skolan körde han ut varor, och jobbade senare i charken samt fick ansvaret för chips och läsk. Han fortsatte på Konsum i några år där han lärde sig stycka med bandsåg.
– Det var då jag började intressera mig för mat.
I början av 90-talet började han som säljare. Det var lågkonjunktur och efterfrågan på produkterna var inte stor, men en av kunderna var Feskarn, fiskbilen vid B&W:s parkering. Där jobbade kompisen Rickard Lundström, och när han gjorde lumpen fick Micke Prising hans jobb. 1995 tog duon över företaget. Efter tre år, när nya Coop byggdes i Boländerna, erbjöds de anställning där.
– Vi accepterade och flyttade in, men tröttnade snart. Det var en helt annan affärskultur.
De fick tips om en lokal i Saluhallen och Micke Prising minns hur de satt på ett hamburgerhak och gjorde kalkyler på en pappersservett. 15 september 1999 flyttade Feskarn in i Saluhallen och de första åren var hårda.
– Men lik förbannat hade vi så roligt! Det var mer hjärta än hjärna, och pengarna var definitivt inte drivkraften.
Bara tre år senare, Kristi himmelsfärdshelgen 2002, brann Saluhallen. Han minns fortfarande den stora rökpelaren när han kom körande ner mot stan efter att ha fått besked om branden.
En vecka senare öppnade Feskarn igen med verksamhet i provisoriska utrymmen i bland annat Boländerna. Och 2004 flyttade företaget in i nya Saluhallen.
– Då startade verksamheten ”på riktigt”, med butik, partihandel, catering och event. Jag kan komma hit på en söndag för att kolla kylarna, och plötsligt känna att jag har varit med och byggt upp det här, ner till minsta sax. Det är en häftig känsla, säger Micke Prising.
Han har ett stort teknikintresse och det har fått honom att implementera ett nytt tänk i företaget.
– Jag har arbetat med digitala, sociala medier, som facebook. Det har givit ett starkt gensvar från kunderna.
Hans entreprenörsanda finns i generna, han är uppvuxen med företagande. Morfar startade 1958 Bilomatic, och hans mamma var en av de första i stan som drev familjehem i enskild regi.
– Morfar dog för ett par år sedan. Jag hade många sittningar med honom då vi pratade företagande. Ända in i det sista var han intresserad. Jag har samma tankegångar och funderingar som han, och saknar verkligen de samtalen, säger Micke Prising, som själv är mentor åt två företag inom Ung företagsamhet.
– Det är sjukt kul, och underbart att se ungdomarnas driv och framtidstro.
Närmast laddar han för sitt livs andra vasalopp. Hittills har det blivit blott sju skidkilometer, men han är förtröstansfull:
– Jag ska bara klara det! Eftersom jag har åkt ett lopp tidigare vet jag vad jag ger mig in på. Som entreprenör måste jag alltid se ett mål framför mig, och den gången var det mycket konkret: skylten vid målområdet i Mora.