Svar till insändare av Svante Ryttlefors 2/12
Hur kan man ställa så orimliga krav på skolmaten så att den skall tillfredsställa allas smaker? Är det inte föräldrarnas ansvar och uppgift att lära barnen att man måste äta för att överleva och må bra. Det är väl ändå det enklaste och mest självklara budskap som man bör ge sina barn. Skall skolan ta ansvar för att barnen kan få låg blodsockernivå eller ej klarar sina kunskapsprov p.g.a att dom inte äter den mat som serveras i skolan? Ska man kasta all mat som blir över om det måste finnas 5 rätter att välja mellan? Vilka är de elever som besitter sådan kunskap för att kunna komponera en näringsriktig meny för alla?
Idag blir man ständigt påmind om att inte kasta mat. Vi ska spara inte slösa med våra tillgångar. Tänk att en dag kan komma med brist på råvaror. Hur skall då nästa generation reda sig om man får en sådan vana från början?