Miljoner läggs på att bygga sönder gator

Varför lägga miljoner på förstöra framkomligheten på bland annat Johannesbäcksgatan, skriver Kristina Olsson.

Varför lägga miljoner på förstöra framkomligheten på bland annat Johannesbäcksgatan, skriver Kristina Olsson.

Foto: Staffan Claesson/Arkiv

Insändare2019-11-11 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är viktigt för våra bestämmare i kommunen ? Det sägs det är brist i ekonomin men undrar varför man då slösar miljoner på att bygga sönder bland annat Johannesbäcksgatan? Ni lägger miljoner på att försvåra framkomligheten med stora planteringar omgivna av gatsten och järnstaket. 
Tidigare kunde jag cykla i en allé längs Fyrislundsgatan. Härligt med träd i vår stadsdel men numera är det bara hus på hus. Cykla får jag numera göra längs Johannesbäcksgatan där cykel och bil inte kan mötas. 
Läste tidigare att det skulle satsas på sittplatser i den äldrevänligt staden men ni kan väl inte mena att människor ska sitta i gatan, för många stolar och bänkar står just i gatan på johannesbäcksgatan. Tror inte någon är inspirerad av att sitta där snarare har ni retat bilisterna än mer. 
Hur fungerar det när räddningstjänsten ska fram i den sönderbyggda gatan och alla smala gränder? 
Enligt mig måste kommunens (våra) pengar hamnat i fel nämnder. Ett svinaktigt slöseri att bygga sönder gator när pengar behövs till bättre löner och arbetsvillkor till fantastiska människor som jobbar med människor som inte klarar sina liv utan hjälp. 

Karta: Johannesbäcksgatan
Läs mer om