Var ska alla bilar få plats?

Var ska besökarna till nya Studenternas parkera, undrar Christina Dicksved Johansson.

Var ska besökarna till nya Studenternas parkera, undrar Christina Dicksved Johansson.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2019-12-03 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här om dagen körde jag min make till Akademiska sjukhuset.

De flesta känner till att det är smått kaotiskt vid, och omkring, Akademiska nu pga utbyggnationer, grävningar etc. Detta är inte svårt att förstå. Men finns dessvärre ingen stans att parkera eftersom det nya p-huset i stort sett alltid, dessutom, är fullbelagt.

(Varför byggdes det inte i fler våningar?) Då jag åkte därifrån föll mina ögon på det nya ”Studenternas”, stora, arena med mera-bygge som nu växer fram i en väldig fart, och då funderar jag...

När arenan är fullt färdig och, förhoppningsvis, mängder av publik kommer att strömma till och från de olika evenemang som där ska gå av stapeln...Var ska alla dessa parkera sina bilar? I sjukhusets parkeringshus, som ligger praktiskt nära?

Jag har svårt att se var någonstans man har tänkt bereda plats för bilar. Ingen är väl så naiv att man tror att alla kommer att åka buss till och från, ej heller bor alla supporters i innerstaden. 

Jag har förmodligen missat information om P-platser men eftersom nu artikeln i dagens UNT, om det nya arenabygget invid Relitahallen, tar upp bl.a. frågan om sådana.....tänker jag att det vore på sin plats med mer information om hur man tänkt sig lösa parkeringsfrågan invid denna storstilade arenaplats. Alla bor ju inte i Kungsängen och har gångavstånd som undertecknad.

Karta: Studenternas IP