Insändare Söndag eftermiddag, strålande fotbollsväder på Studenternas och landets hetaste fotbollslag Östersund är på besök för att spela mot Sirius, som ligger i mitten av serietabellen efter en succéartad vårsäsong.

Drygt 5 000 åskådare kom till matchen. Endast ”derbyn” mot AIK, Djurgården och Hammarby kan förväntas dra mer publik än denna match.

När Sirius nu framstår som ett av seriens sämre lag och någon budget för köp av dyra spelare inte finns måste såväl fotbollen som politikerna besinna sig! Hur stor chans är det att Uppsala har ett allsvenskt fotbollslag efter nästa säsong och i så fall hur attraktivt är laget? Kommer 10 000 åskådare för att titta på ett lag i den nedre halvan av tabellen? Knappast!

Med satsningen på UKK i färskt minne är det ett inte otroligt scenario att Sirius i framtiden spelar fotboll i superettan inför ett tusental åskådare på en arena för en halv miljard bekostad av skattebetalarna! Varför blir allting så förtvivlat dyrt i Uppsala?

Rimligt är att i nuläget bygga om huvudläktaren med tillhörande omklädnings- och funktionärsrum och avvakta med de övriga delarna tills behovet är styrkt.

Kanske är då högkonjunkturen över och den offentliga satsningen kan parera en lågkonjunktur i stället för att ytterligare trissa upp den nuvarande ”Klondikestämningen” i Uppsala.

En liten del av de pengar som sparas kan man investera i en uppvärmd gräsplan där värmen tas från den angränsade Fyrisån via värmeväxlare. På bandy­banan, som inte används sommartid, kan säsongsvis en konstgräsplan, som gagnar såväl elit- som breddfotboll, anläggas.