Insändare Inget alternativ till att höja taxorna i kollektivtrafiken skriver M,C,KD,L,MP!

Svaret andas att ” gömma” sig bakom en glasvägg. Ni verkar inte förstå hur många pensionärer har det ekonomiskt och dessutom bryr ni er inte mycket om miljön om kostnaden för att resa med buss åter ska öka i stället för att sänkas. Visst förstår jag att ibland räcker inte pengarna till och då måste det göras omprioriteringar i budgeten men att höja priset för pensionärskortet är en skam då det ökat med runt 50 procent på några år från under 3 000 kr till idag över 4 500 kr.

Den ena handen vet inte vad den andra gör dvs kommunerna kontra regionen/UL. Hur ska Erik Pelling (S) kunna få igenom sitt löfte att ordna ett löfte om att det ska bli ett pensionärskort för 150 kr per månad? Omgående bör ni regionråd träffa bland annat Erik Pelling för lösa problemet att det blir ett billigt pensionärskort alternativt ett som är gratis likt Göteborg eller Gävle.

Jag håller helt med Ulla Hjelmqvist som i insändare 15/11 också anser att höjningarna är ”helt åt skogen”! Det är nog nu UL med dumheter, sänk priserna rent allmänt i kollektivtrafiken och se till att indragna busshållplatser återkommer, för långt att gå för många äldre och rörelsehindrade.