kollektivtrafik Jag har tidigare berömt UL då vi fick 6:ans buss att gå gamla 41:ans linjedragning i augusti. Tyvärr blev glädjen inte så långvarig. Den 10 december flyttades buss 6 från Vänortsgatan, Helsingforsgatan och Klangs gränd. Nu går linjen runt Ekebyvägen och Tartugatan i stället. Det blev en fullständig chock för oss resande. UL satte in helsidesannonser i tidningarna, men inte någonstans nämndes den förändrade linjedragningen av buss 6 från Flogsta.

Vilket fullkomligt dåligt beslut! Vi blev av med tre busshållplatser som många resenärer använde sig av. Jag ringde UL och fick besked om att man nu verkställt den tidigare ordinarie planeringen. Den från augusti var bara tillfällig, men att så var fallet hade vi inte hört ett ord om.

UL skyllde på tidigare gatuarbeten vid nya sträckan (vilket ej funnits). Då jag påpekade det ändrade man till att det var farthinder som skulle tas bort. I nästa brev från UL kunde jag läsa att det var boende på Helsingforsgatan som blev störda av trafiken. Olika bud vid varje brev.

Tartugatan har ju redan buss 30. Vi har numera ingen buss på linjen Vänort, Helsingfors och Klangs gränd. Jag undrade om det var så förnuftigt att flytta hållplatserna eftersom vintern var i antågande och chaufförerna tvingades att köra långa bussar genom två rondeller i halkan. UL:s handläggare svarade att så var det bestämt.

Döm om min lycka då jag fick höra att förarna vägrat att köra den rutten och att bussarna i stället går rakt fram i rondellen till Rackarbacken. Jag kanske inte tänkte helt fel ändå.

Får vi tillbaka bussen på de hållplatser vi hade från augusti till 10 november är jag och alla boende på Tartugatan och Nordengatan nöjda och slipper gnälla. Här bor många gamla och handikappade som var mycket tacksamma för linje 6 tidigare.