Insändare Snart smäller det …

Måste vi vänta tills det sker en större olycka på den eländigt smala vägen mellan Sigtuna och Vassunda innan ni makthavare reagerar? Jag kör ofta till Vassunda Golfbana, både vardag och helg.

Vägen är smal och det finns inget som helst utrymme varken för cyklister eller gående att ta sej fram utanför sidomarkeringen. Dessutom har man satt upp räcken som omöjliggör att väja undan i en situation.

Varför kör så många långtradare sträckan?

Det är med livet som insats man ger sej ut på vägen. Det är alltför många långtradare som använder vägsträckan, man undrar varför. Inte nog med att dom tar upp minst sin egen väghalva, dom kör alldeles för fort också. Råkar man hamna före en sådan, gör föraren tydliga tecken på att det är bråttom genom att köra alldeles för nära. Det händer även att man blir livsfarligt omkörd när man håller tillåten hastighet 70 km. Långtradarna kör även på helger, även om det är i mindre omfattning.

Beror det på någon slags genväg till Arlanda? Stoppa den i så fall!

På helgerna är det ofta cykeltävlingar, och som ansvarsfull bilist bör man lägga sej bakom tills det är riskfritt att köra om. Alla har tyvärr inte tid. Varför riskera cyklisternas liv genom att lägga tävlingar på denna alltför trånga väg?

Mitt förslag: Gör en trafikräkning samt kontroller av ansvarslösa förare i alltför stora ekipage, som borde använda motorvägen istället.