Insändare Regeringen med socialdemokrater och miljöpartister hotar att stänga stora delar av Sverige. Flygskatten påverkar självklart enskilda personer, Torsten Andersson. Svenska företag drabbas då flyget är ett viktigt transportmedel för gods. Nextjet har gått i konkurs och i Dagens Industri gör man gällande att två flyglinjer mellan Stockholm och USA ska läggas ner. Av inrikeslinjerna uppges Stockholm – Skellefteå vara hotat.

Efter sommaren hotar regeringen med att införa kilometerskatt, skatt på avstånd. Det är negativt för skogsbruket, jordbruket/lantbruket och andra som är beroende av transporter. Bara Norrmejerier har ett upptagningsområde som täcker nästan halva Sverige. Avstånden för företag i norra, östra och västra Uppsala län är också stora och de drabbas av högre kostnader.

Nu föreslår regeringen att familjeföretag, oftast småföretagare, ska införa personalliggare dvs för personer som bor under samma tak. Det gäller maka, make och barn under 16 år. Om man vid något tillfälle erbjuder en hjälpande hand kan det kosta 12.500. Centralbyråkrati som drabbar turistnäringen och inkomsttillfällen i hela Sverige.

Sveriges regering är landsbygdsfientligt med negativa förslag som läggs på varandra. Skatt på avstånd får man betala två gånger om. Både som enskild resenär och som konsument, som företagare och som anställd när jobben försvinner. Inför istället biodrivmedel snabbare. Sätt stopp för ytterligare regelkrångel. Låt hela Sverige leva och rösta framåt för en grön tillväxt.