Insändare Uppsala kommun tycks ha blivit tagen på sängen av att att vi i Uppsala fått ett lag i den högsta fotbollsserien, allsvenskan

Att Sirius långsiktiga satsning skulle ge resultat redan i år verkar vara en total överraskning för politiker som i tiotals år, med olika politiska majoriteter, diskuterat frågan om arenabygge eller utbyggnad och modernisering av Studenternas.

Den här oenigheten och oförmågan att fatta beslut har drabbat vårt allsvenska fotbollslag. I hemmapremiären mot IFK Göteborg fick man spela på en undermålig gräsmatta, som mest liknade en leråker. Något som missgynnade Sirius vars snabba passningsspel lnge varit ett kännemärke.

Om kommunen hade gett Sirius bättre förutsättningar skulle det dessutom gett ekonomisk vinning med ökade publikintäkter och kringverksamhet.

Varje år hörs röster att Uppsala ska ligga i toppen bland idrottsstäder i Sverige. Mindre kommuner i Sverige som till exempel Mora och Leksand kan bygga publikdragande arenor. Men i Uppsala ska allt dras i långbänk.