Insändare Ville man gå på Phontrattarnes Grand Show på Regina kunde man köpa biljett på Reginas hemsida. Priset utan rabatter var 285 kronor. Därtill kom en serviceavgift på 25 kronor. Servicen består i att man kan köpa biljetten på nätet. Bokningen får man göra själv. Vill man handla i kassan på teatern är priset 310 kronor varav 25 kronor utgör en serviceavgift även där. I kassan får man faktiskt lite service men det känns ändå konstigt att behöva betala för att få betala när man står där på teatern.

Tjejen i kassan frågade något irriterad om jag ville köpa biljett eller ej när jag invände att man i andra affärer inte behöver betala kassörskan en avgift för att få betala. Hennes fråga var relevant. Oavsett vad man tycker om servicen var biljettpriset 310 kronor och inte det angivna 285. Vill man inte köpa biljett på Regina kan man låta bli lät hon förstå.

SVAR

Reginateatern tar ut en serviceavgift på varje biljett till alla föreställningar. Serviceavgiften gäller både biljetter som köps i Reginateaterns kassa såväl som biljetter som köps över internet. Serviceavgiften går oavkortat till Reginateatern, för att täcka kostnader för biljettsystem och personal. Vi informerar alltid om serviceavgiften på vår hemsida och vid biljettköp i kassan. Avgiften är: 0-50 kr – ingen serviceavgift; 51-99 kr – 10 kr i serviceavgift; över 100 kr – 25 kr i serviceavgift.

Vi ber om ursäkt för att du kände dig dåligt bemött i biljettkassan, vi på Reginateatern försöker givetvis alltid vara tillmötesgående och du kan gärna kontakta oss om du undrar över något vidare.