Insändare Trötta och lite stressade är många av dem som kommer inpendlande med UL-tågen till Morgongåva station på morgonen. Ute på perrongen tar de riktning mot den snabbaste vägen upp mot Adlibris och Apotea. De tar direkt till vänster och kommer upp mitt bland alla bilar på pendelparkeringen.

De flesta saknar reflexer och har inte allt för mycket uppsyn över bilarna på området. Det är svårt att backa ut när man inte vet vad som rör sig vid ens bil under denna mörka årstid. När de sicksackat sig fram genom den sista raden av bilar kommer de ner till Allévägen. Där tågar de på utan att tänka på att bilarna har företräde.

Jag fick själv slå hårt på bromsen här om dagen när det sömndruckna raden av arbetare gick rakt ut i vägen. De sista i tåget avvaktade men eftersom jag ändå stod still vinkade jag över dem. Det är halt och mörkt och kommer man från centrumhållet har man nerförsbacke och hinner man då få stopp på ekipaget om en mörk siluett dyker upp mitt på körbaban? Sedan gör vägen en nittiograders sväng och där får alla lov att korsa samma väg igen och det finns inget övergångställe där heller.

Artikelbild

Vad vi i Morgongåva vill se är att vår kommunen och möjligtvis trafikverket som har första metrarna invid järnvägen är att direkt hänvisa folk förbi parkeringen, för där ska inga vara förutom de som kommer med bilen. Sedan ska man inte korsa vägen i onödan utan göra en kortare gångbana längs den södra sidan.

Ska man hänvisa gående till gångbanan på andra sidan får man se till att göra ett övergångställe till. Det finns visserligen ett högre upp till höger men det är åt fel håll för de som kommer från tåget. Så inget velande bland de parkerade bilarna och inget vilt gående över Allevägen tack!