Insändare Landshövdingens tolkning hyllas av lodjursvännerna!

Viltdelegationen ska skämmas som la ett förslag som skulle minska lodjuren till under hälften av vad som finns idag. Viltdelegationens sammansättning ute i landet ifrågasätts skarpt av många då de som inte vill ha rovdjur sitter i övertal och det bör snarast åtgärdas innan det är försent.

Licensjakt på lodjur/rovdjur är en troféjakt där skytten får behålla skinnet och kraniet och det fördöms i många länder internationellt. Dags för Sverige att en gång för alla ta bort troféerna från licensjakterna och sluta låta internationella troféjägare vara med. Avskyvärt!

Landshövdingen sa: ”Det är anmärkningsvärt att gå från 11,5 familjegrupper till en nivå på fem familjegrupper. Jag bedömde att det stred mot både den nationella rovdjurspolitiken och EU:s intentioner, det är en bedömning jag gjort i linje med mitt uppdrag som statlig myndighetschef, säger landshövding Göran Enander."

Nu står hoppet på Naturvårdsverket och de följer förhoppningsvis landshövdingens förslag. Själv närvarar jag i rovdjursbältet större delen av året för att motverka illegal jakt med lagliga metoder med närvaro ute i skogarna. Ögon behövs då den illegala jakten bara verka öka år från år på våra rovdjur.

Låt lodjuren leva!