Insändare Replik till insändare av Olov Hasselberg 17/11

Att bli gammal är en naturlag och ingenting man undviker med hjälp av kloka beslut. Däremot kan åldrandet skjutas upp. Äldre människor vill klara sig själva så långt det går. Det går inte alltid, alla kan vi drabbas av krämpor, olyckor och sjukdomar, men ju längre tid man kan stå på benen, desto mer tjänar Region Uppsala. Det ligger alltså i regionens intresse att gamla människor behåller sin nyfikenhet, sitt intresse för omvärlden och sin förmåga att klara sig själv så länge som möjligt. Det är viktigt att röra på sig, besöka Gävle, Öregrund och Västerås. I Uppsala finns sjukvård, tandvård, service och affärer.

Pensionärskortet är viktigt och borde inte kosta så mycket. Pensionen blir lägre när man blir äldre. De flesta pensionsförsäkringar varar i fem år, några i tio, vilket betyder avsevärt lägre pension vid 70 och ännu mindre vid 75 år. Så alla tillskott är viktiga.

Socialdemokraterna föreslog under valrörelsen att Uppsala kommun skulle ha ett eget pensionärskort som skulle kosta 150 kr i mån och jag undrar liksom Lars O Ericsson hur det blir med det. Dyrt för kommunen, men avlastar det regionen?