insändare Jag tycker att vi ska sluta upp med att ta päls från djur, ta kött, och göra medicinska djurförsök. Det är ju liv som man gör så mot. Bara för att djuren inte kan slå tillbaka eller springa därifrån så betyder det inte att de är mindre värda.

Att testa smink på djur kanske inte är det värsta just nu. Men har någon i Sverige som inte är vegetarian eller vegan sett en video eller en bild där man ser vad som faktiskt händer med djuren? Sverige kanske inte är lika snälla mot djur som vi tror. Ska djuren få sitta i burar som är mindre än deras kroppsstorlek och lida en plågsam död för att vi människor ska få en pälsboll på vår mössa när vi kan göra fakepäls och låta djuren leva och vara fria?

Ni kanske säger "Vad ska vi testa på då? Det är ändå sjuka djur” Men det stämmer inte, för det är människorna som gör djuren sjuka – för att sen kunna testa medicin på dem. Jag uppmanar alla som läser detta att testa att vara vegan eller vegetarian i en vecka. En del tror att vi människor får i oss för lite protein och att vi måste äta kött. Men det är tvärtom, vi får nästan i oss för mycket protein.