Fotboll Svenska fotbollförbundet gillar inte att fotbolls­klubbar byter stad. Därför lägger man ett förslag om att klubbar som byter stad flyttas ned och får börja i lägsta divisionen, för att det inte ska uppstå en NHL-liknande situation där högstbjudande företag eller kommun lockar till sig lag i högsta serierna.

Den regeln kommer med all sannolikhet att träda i kraft 2019.

Budskapet är otroligt tydligt och skulle förmodligen redan vara genomfört om inte den demokratiska processen måste ta sin tid.

Varför vill då Uppsala kommun kringgå detta genom att tillåta Dalkurd att komma till Uppsala, året innan Svenska fotbollförbundets regel införs?

Det känns som att passa på att begå ett brott innan en ny lag har trätt i kraft.

Hur förklarar Uppsala kommun det moraliska ansvar man tar i frågan? Varför inte vänta med frågan tills fotbollförbundets regler gäller?

Svara gärna på frågorna, Malmström (och Norrbom). Och då helst inte med kringgående floskler, utan ta frågorna på allvar: Varför runda fotbollförbundet? Hur ser ni på moralen i att tillåta något som ni förstår att de som styr den verksamheten vill förbjuda? Vad förlorar kommunen på att ta det moraliska ansvaret?