Köttproduktion Här några frågor att besvaras av alla som tycker att vi ska sluta att äta kött:
Ska vi också sluta att dricka mjölk? Mjölkproduktion är ju nära anknuten till köttproduktion.
Vad ska vi göra med de enorma mängder foder som grönområden världen över producerar, växter och örter som av våra husdjur samt vilt levande djur omvandlas till livsmedel?
För att undvika skador och sjukdomar måste växtföljderna innehålla vallar, det vill säga gräs, klöver, örter etc. Grödor, som sedan omvandlas till mjölk, kött, hudar och andra biprodukter. Ska Sveriges bönder inte bry sig om erfarenheter och forskningsresultat, ta bort husdjuren och därmed vallarna från våra jordbruk?
Från FN har kommit prognoser, som talar om att livsmedelsproduktionen bör öka med 50–60 procent för att undvika svältkatastrofer. Detta mål torde vara omöjligt att uppnå om köttproduktion och köttkonsumtion upphör.
Var finns de forskare, bland annat på SLU, som lätt kunde få diskussionen om köttätande att bli realistisk?