Fortsätt att äta tårta med hallonsylt

Jag blir uppriktigt glad när någon engagerar sig så mycket för bakverk att det till och med skrivs en insändare.

Tårta. Prinsesstårtan har numera flera variationsmöjligheter.

Tårta. Prinsesstårtan har numera flera variationsmöjligheter.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Uppsala2015-08-21 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Simon Bindhagens insändare 16/8 ”Jag vill ha hallonsylt i prinsesstårtan”.

Enligt min åsikt var det länge sedan bakverk följde samma standard. På den tiden Konditorifackskolan vid Västertorg i Eriksberg, Uppsala, var den enda i Sverige inom skrået, var det helt omöjligt att göra en prinsesstårta med hallonsylt. Gjorde man det, blev det en helt ny tårta, Operatårta.

Men som sagt, det var länge sedan detta var ­”regel”.

Jag ser det som variationsrikt och omväxlande att kunna äta prinsesstårta på ett sätt vid hovkonditoriet och på ett annat sätt vid något butikskonditori. Nu finns det ju lag på att alla produkter ska vara innehållsdeklarerade, så kunden borde enkelt kunna avgöra vad produkten innehåller och välja därefter.

Fortsätt att äta tårta med hallonsylt i, om du vill, oavsett vad den kallas!

Läs mer om