God vård, smaklös mat

Uppsala2014-03-09 06:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Akademiska sjukhuset När jag läste i UNT 7 mars om Hans Lidbergs upplevelse av maten som serveras på Akademiska sjukhuset tänkte jag genast på min egen matupplevelse på sjukhuset för ett år sedan.
Jag var inlagd ett par dagar och fick god vård. Men maten! Den var mestadels smaklös och fadd till konsistensen.


Vid min sista måltid, en lunch, serverades ett panerat torskfiléblock med illgul sås. Fiskblocket påminde i genomskärning om en gråspräcklig bondkatt. Såsen, som just inte smakade någonting, täckte hela fiskblocket vilket fick till följd att paneringen lösts upp till en geggig massa. Jag minns inte vad som serverades till ­fisken, men det var förvisso en trist måltid.
Men mannagrynsgröten som personalen på avdelningen själva kokade vid frukosten var jättegod.

Ann Segerberg
Uppsala

Läs mer om