Svensk korv – mat eller avfall?

Se upp med korvar och läs innehållsdeklarationen innan ni serverar dem till era barn! skriver Mats Flodin.

Uppsala2014-01-31 14:09
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nöt- och griskött (kötthalten okänd). Vatten. Nöthjärta och -lunga, potatismjöl, grisfett, salt, blodprotein av nöt och gris, potatisfiber, druvsocker, kryddor och -extrakt, arom, antioxidationsmedel E200, konserveringsmedel E250 och rökarom.
Är detta ett svar från ett laboratorium på ett prov taget före ett charkuteriföretags reningsverk – eller livsmedel för mänsklig konsumtion? Det är faktiskt en känd ”pilsnerkorv”. Svenskar äter mycket korv, men det är bara frukost- , falu-, prins- och wienerkorv som har något skydd mot inblandning av ”slaktavfall”!
Se upp med alla andra korvar och läs innehållsdeklarationen innan ni serverar dem till era barn! Ingredienserna är förmodligen inte farliga, men det räcker väl med att de är äckliga?

Läs mer om