Senaste påbudet från forskarna är att det är skadligt att dricka för mycket mjölk. Vad blir alternativen då forskare vid olika tillfällen larmar om att än den ena än den andra produkten är skadlig? Är det bättre att vi dricker läsk, juice, saft, lightprodukter, med mera, och ratar mjölk som vi druckit under människans hela tid på jorden?
Skall vi på grund av någon enskild forskares påstående sätta hela det svenska lantbrukets levnadsvillkor på spel. Många bönder har satsat mångmiljonbelopp i att investera i mjölkproduktion.
Vår landsbygd är redan utarmad och risken är att negativa påstående om att dricka mjölk gör att det blir riktigt ödsligt och igenväxt.
Det är få forskare eller andra experter på livsmedel som pratar om risken att äta besprutade produkter. Det kan gälla, vindruvor, bananer, äpplen, apelsiner, kaffe, med mera.
I tv-programmet Plus förra veckan visades att vindruvor har tydliga spår av bekämpningsmedel, som också anses som mycket skadliga för människan. Detta gäller även de andra frukterna där halten av bekämpningsmedel kontrollerats.
Alternativen för detta är att välja ekologiska/kravmärkta produkter som inte innehåller några av dessa ämnen eller andra gifter
Dessa produkter är dyrare och blir då i stället ratade av konsumenten.
Vad forskare påstår har stark inverkan och makt på opinionen. De kanske skulle fundera på vad som egentligen är skadligt av det vi dricker och äter och vilka konsekvenser det får i samhället och för oss konsumenter.