Insändare Replik på ”Ingen förtur för Dalkurd”

Visserligen var sommaren kylig ifjol men inte kan väl Josefine Åhrman mena att vintern sträcker sig fram till 30 november. Dalkurd FF har ju lyckats boka tider på Österängens IP fram till dess, trots att det enligt kommunens bokningssida inte ska vara möjligt.

Josefine Åhrman hänvisar skolidrotten till nya Uppsala friidrottsarena, som är tävlingsmässigt avancerad. Jag undrar dock hur mycket vindförhållandena intresserar Elin i 3A på Almtunaskolan när hon ska springa 60 meter eller Andreas i E16 på Celsiusskolan när han ska hoppa längdhopp. Jag tror att det är mer intressant för dem och deras lärare att kunna kvista över till Österängen på 3 minuter. Vem är du, Josefine Åhrman, som har mandat att bestämma att de i stället ska åka buss runt halva stan?

LÄS MER: Gräddfil för Dalkurd?

Det är inte bara friidrott som skolorna har på Österängen, de spelar också till exempel fotboll. Var ska de nu göra det?

Var är våra politiker? Malmström (MP), Mothata (S) och Hassan (L), kliv fram och ta ert ansvar!

Josefine Åhrman hänvisar till kommunallagens krav på att behandla alla kommuninvånare lika. Detta bröt man redan mot den 18 december då man lät en exklusiv skara föreningar med Dalkurds FF i spetsen boka upp Österängen lång tid framöver. Varför var inte skolorna inbjudna?

Dalkurd FF fattade beslutet om flytt till Uppsala efter att Josefine Åhrman svarade: ”Vi har plats för er.” Eftersom hon inte var tillräckligt noggrann när hon undersökte bokningsfrekvensen av Österängen under 2017 så anser jag fortfarande att kommunen bjudit in Dalkurd under felaktiga premisser.

LÄS MER: Ingen förtur för Dalkurd

Var och när ska alla föräldrar få veta att de inte kommer att kunna skicka sina barn på fotbollsskola till Österängen under sommarlovet 2018? Fotbollsskolorna brukar bedrivas klockan 9-15 vardagar veckorna 24- 28. Fotbollslaget som ska behandlas lika som alla andra kommuninvånare har lyckats boka upp ovan nämnda idrottsanläggning kl. 10.30- 12.30 veckans alla dagar de veckorna.

Nog måste det väl finnas någon överordnad till Josefine Åhrman som kan ta henne i örat och berätta att om har man lovat att en idrottsförening bara ska bruka en anläggning 90 minuter måndag till fredag så håller man sig till det. Liksom att kommunal kärnverksamhet prioriteras på kommunens anläggningar och att inga gamla Uppsalaföreningar ska puttas undan.

Ps: Jag skulle uppskatta att du, Josefine Åhrman, inte gör om mitt namn.