Insändare Daniel Meisels reprimerar i en krönika i UNT, efter Sirius förlust mot Örebro tidigare i veckan, både Uppsalapubliken och Uppsalalaget: ”Har ni redan gett upp?”.

Jag förstår publikens dilemma i matchen mot Örebro. Jag blev positivt överraskad att det kom så många som 3 534 åskådare, det härligt vackra vårvädret till trots. En mycket relevant förklaring till publiktapp var att seriemakarna missat i synkroniseringen och gett Sirius-Örebro en spelkväll, som sammanföll med det folkkära Tre Kronors, i TV direktsända, match mot Frankrike i den pågående VM-turneringen, där de hittills gjort en publikfriande succé.

Jag förstår inte oron för Sirius? Experterna tippade Sirius sluta mitt i årets 16-lagstabell. Det vill säga förlora mot de på övre halvan och vinna mot de på undre halvan. Sirius har förlorat mot tabellplaceringarna 1, 2, 2, 3, 4, spelat oavgjort mot 7 och vunnit mot 13. Även vid en förlust mot 5, Kalmar, nu på måndag ligger Sirius fortfarande i fas. Betänk också att tränarnas målsättning är att ha 12 poäng efter 12 matcher. För att nå målet återstår att ta 8 poäng av 12 möjliga mot lag som alla ligger på undre halvan.

Krönikörens pessimism förstår jag inte? Spelprogrammet ser ut som det gör. Att fokusera enbart på skadorna är fel. Sirius är inte enda lag med många skadade. På grund av den stora skaderisken i dagens fotboll har alla lag därför stora trupper. Varför redovisa verkligheten enbart ur pessimistisk synvinkel, när allt egentligen går enligt planerna? Ett vattenglas kan som bekant beskrivas antingen som halvtomt eller som halvfullt.

SVAR

Den krönika som du syftar på vände sig enbart till publiken, dels de som var på plats och dels de som inte var på plats. Det finns så klart många anledningar till att publiken inte har hittat till Studenternas, men jag tycker ändå att det är anmärkningsvärt att samtliga matcher i år utom den mot AIK haft sämre publiksiffror än någon match i fjol i Uppsala.

Vad gäller Sirius så har man inte alls fått till det när snart en tredjedel av allsvenskan är spelad. Man ligger sist i tabellen och har bara vunnit en match så anledning till oro finns enligt mig, speciellt som jag har svårt att se hur man ska vända skutan.

Till sist. Sirius målsättning var 18 poäng, inte 12, efter de första 12 omgångarna. Det kommer man inte att klara och att jag tror inte det är Sirius plan att ligga sist med fyra poäng efter åtta omgångar. En krönika är dock en personlig reflektion och jag tackar för din åsikt.