Miljö Ja, jag har skrivit om palmolja förut, men det gör mig så arg och besviken att inget parti, inte ens Miljöpartiet, försöker att stoppa denna produkt, som utvinns ur den skövlade regnskogens palmer och som bidrar till mer utsläpp av kväve än all Tysklands brunkolsbrytning, och som gör att öknarna breder ut sig och ingenting växer där mer och inga kan bo kvar där längre.

Numera läser jag innehållsförteckning på alla livsmedel jag tänkt köpa. I bagerivaror, choklad och i en del färdiga rätter har man tillsatt palmolja. Varför, när vi har fin rapsolja och solrosolja odlad här i landet?

Tog mig för att titta på margarinpaketets innehållsförteckning som jag utgick från skulle innehålla bara rapsolja. Men det var bara till 25 procent, hur mycket som var palmolja uppgavs inte. Nog borde man som konsument ha rätt att välja produkter som innehåller inhemska fetter.

Vem ska kunna sätta stopp för denna ensidiga olja, när producenterna har bestämt sig för att ersätta inhemska fetter och oljor med för dem billig palmolja?