Det mesta är sig likt på puben Churchill Arms – och det är ingen dålig grej. Redan från start har de levt högt på sin gemytliga atmosfär och det är ofta trångt, man kan få vänta på att få bord i den inte alltför stora matsalen. 2015 vann de UNT:s Guldkaja i kategorin Läsarnas favoritkrog.

I den mysigt murriga lokalen serveras ett av stans bättre after work-erbjudanden: hamburgare med en stor öl för 165 kronor. Hamburgaren är voluminös, även i sin minsta upplaga på 225 gram. Köttpucken är nästan lika hög som bred, men ändå lagom genomstekt. Därtill kan burgaren fås i 440 respektive 660 (!) grams upplaga. Pommesen är bruksmässigt frasiga och funktionella.

Steak ’n chips är en annan köttig historia med en rejäl ryggbiff som ensam attraktion på tallriken. Nåja, inte helt – därtill ett lite onödigt stor hög med vårlökhack ovanpå samt ett par lökstjälkar under biffen plus chorizosmör och pommes vid sidan av. Köttbiten är bra stekt och smakar fint, men det är lite snålt tilltaget med den utlovade rödvinssåsen.

Churchill Arms variant på bookmaker’s sandwich har också den en fint stekt köttbit mellan brödskivorna. Men i övrigt saknar rätten sting av senap och pepparrot och blir nästan lite mesig. Roasted spring chicken visar sig vara en hel liten kyckling fylld med citron, vitlöksklyftor och timjan som serveras på en bädd av ugnsrostad potatis och sugar snaps. Som en söndagsmiddag i miniformat. Kycklingen, som dragit åt sig en god smak av fyllningen, serveras med en citronyoghurt som tyvärr får rätten att tippa över väl mycket åt det syrliga hållet. Då är det betydligt godare att lägga på en klick av den aioli som serveras till bookmakern och burgaren.

Allt är dock inte kött på Churchills meny. Här finns också sallader och välkomna vegetariska versioner av både fish’n’chips och bookmaker’s, vilket känns kul.

På menyn finns också förrätter, som på pubvis också kan funka som smårätter. Churchill’s sausage roll är en gullig rätt, ett (alltför) litet smördegspaket med korv inuti. Den smakar inte så förskräckligt mycket, men är trevligt serverad med några små betor och en finfin senap. ”Almost a shrimp cocktail” är ett kul inslag, där en hög räkor tronar på en bit rågbröd med avokadokräm. Därtill cocktailtomater, som inte är ugnsbakade som menyn anger, och – getostskivor. Kombination är klart rolig, men intrycket dras ned av en inte helt fräsch avokadokräm.

Orkar man en efterrätt efter sin stadiga pubmiddag finns här två rätter, förutom tryffel och biscotti. De är båda mycket söta: limoncellosorbeten med rabarberconsommé, karamelliserad honungsmelon och biscotticrisp får lite syrlighet av rabarbern, men är ändå alldeles för söt. Sundae mess innehåller chokladmousse, vit chokladglass, halloncoulis och jordgubbar och smakar smarrigt (och väldigt sött) på förväntat vis.

Förutom maten serveras här förstås drycker av olika slag, med tyngdpunkt på öl och whisky, och det går att få roliga tips av servicen. Sammantaget går det att få en riktigt bra pubupplevelse på Churchill Arms, med allt från stimmigt folkliv till en schyst måltid.