På väg mot ett genombrott?

Susanne Sigroth-Lambe är kulturreporter på UNT som tänker att det aldrig är försent för ett genombrott.

Foto: Fotograf saknas!

Susannes onsdag2019-04-24 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På lördag är det vernissage av en konstvideo på Uppsala konstmuseum. Den spelades in förra våren under Revolve Performance Art Days. Jag var där bland publiken i Linnéträdgården och nu undrar jag så om inspelningen skedde ända in i det blöta slutet på föreställningen. I så fall kan jag ha gjort konstfilmdebut, en något slokörad sådan.

Spelfilmsdebuten gjorde jag i Suzanne Ostens film "Bröderna Mozart". På en presskonferens om filmen på Operan fann sig plötsligt den samlade journalistkåren vara statister i filmen. Några längst fram utrustades med trenchcoat och hatt. Sedan skulle vi rusa mot den som spelade operachef i filmen, och "agera journalister". Trots att jag såg filmen ett par gånger kunde jag inte upptäcka mig själv i den framrusande hopen.

Men nu borde det vara dags för ett genombrott. Om inte slutscenen i "A Dream of Linnaeus’ Daughter" är bortklippt, förstås.

Dagens tips Dagens rätt

Lunchteater. Gustav Levin ger "Trumbäraren" som lunchteater med mat inkluderat i biljetten. Uppsala stadsteater klockan 12.00.

Festivalinvigning. Uppsala Magic & Comedy invigs med en föreställning - förstås. Den inleder en vecka med trollerikonster och humor. Reginateatern klockan 19.00.

Turnébesök. Lia Miskovsky med band och nyskrivna låtar, samt supporten Långbacka/Bådagård gör turnébesök i Uppsala. Katalin klockan 20.00.

Skaldjurspasta

4 personer. Fräs en skivad liten zucchini i olivolja. Ta upp skivorna och lägg åt sidan. Fräs några charlottenlökar och ett par skivade vitlöksklyftor mjuka i olivolja. Häll i två burkar konserverade körsbärstomater och låt det puttra ihop. Krydda med salt, peppar, timjan och oregano. En liten slatt vitt vin i förhöjer smaken, men kan bytas ut mot en halv tärning fiskbuljong. Släng i zucchinin och 350 gram fryst skaldjursmix. Låt röran bli varm men inte koka upp. Servera med nykokt pasta. Klipp gärna över lite slätbladig persilja.

Läs mer om