– Just nu känns det stabilt, men lite pirr är det förstås. Det är mycket som ska klaffa tidsmässigt när det är middag samtidigt. Det går ju inte att öva på i förväg, säger kapellmästare, Arvid Callin Nerdal som tillsammans med sin barndomskompis, Peter Ekengren startade kören Afro för 17 år.

De två har spelat ihop sedan första klass men det var först efter gymnasiet som de började arbeta med körer. De fick en förfrågan från en kantor som föreslog att de skulle starta den ungdomskör som han själv inte ville dra igång.

– Vi tackade ja under förutsättning att vi sätta vår egen prägel på kören och inte bli en vanlig kyrkokör, säger Arvid Callin Nerdal som sjunger, är pianist och deltidsmusiker.

Kören Afro satsade på låtar från de afroamerikansk genrerna med fokus på soul, gospel och reggae.

Hur låter det, påminner ni om Tensta gospel choir?

– Ja, soundmässigt är det bra likt. Men den här gången blir det ingen gospel, utan vi har vi en tydlig krogrepertoar med både gammal och ny soul, flower power från 70-talet och reggae, säger Arvid Callin Nerdal.

Han utlovar klassiker som The Temptations ”Papa was a rollin stone” och Chaka Khans ”Ain’t nobody”. För flower powerkänslan står Beatles ”With a little help from my friends” och Janis Joplins ”Piece of my heart”.

Nu ska kören med sitt sexmannaband köra fyra krogshower inför sittande publik på Flustret och det blir ett kliv ut i det okända. Kören vill alltid utvecklas.

Men kommer publiken att kunna sitta still till er musik?

– Vi tänker oss att man sitter ner och äter i början. Sen blir det paus och under andra akten höjer vi tempot och volymen och då ska vi se till att det finns plats att röra sig på och dansa.

För tre år sedan satte kören upp ”Afro the show” på Stadsteatern, de har uppträtt på Slottet och i Konserthuset i Uppsala, och tidigare satt upp musikalen ”Jesus Christ Superstar”. De har varit på turné i Tyskland och Sverige ackompanjerat tv-produktionen med Berg & Melzter, och nu senast spelade de i gyllene salen i Stockholm stadshus. Varje år ger de en gratis reggaekonsert i Källparkens amfiteaterscen i Sala Backe.

Vad är din drömspelning?

– Det vore förstår roligt om vi kunde åka ut och turnera med den här krogshowen runt omkring i Sverige.