Film The glass castle

3/11 Dysfunktionell familj på flykt undan FBI, det låter kanske inte som så upphetsande handling i ett filmdrama. Dessutom är stoffet med en udda familj på tur väldigt likt förra årets "Captain Fantastic". Men med Woody Harrelson, Naomi Watts och Brie Larson i rollistan kan det nog bli hur bra som helst. Bygger på en själbiografisk bok av Jeanette Wall.

All inclusive

Artikelbild

| Bråkigt. Robert Fransson och Anette Skåhlberg spelar separerande par i "7333 sekunder Johanna".

10/11 Det här verkar vara en "Sällskapsresan" för vår nutid med en något smartare feministisk twist. En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan. Suzanne Reuter, Liv Mjönes och Jennie Silfverhjelm har rapp replikföring, åtminstone i den roliga trailern.

7333 sekunder Johanna

12/11 Uppsalafilmaren Anette Skåhlberg har regisserat sig själv i huvdrollen och några till i en ensemble som berättar om en ensamstående mammas försök att få ihop en dag och sitt liv överhuvudtaget. Framförallt försöker hon få sin man att inse att hon vill separera. Allt är filmat i en enda tagning i just Uppsala.

Thelma

17/11 Norska regissören Joachim Trier har hyllats stort för filmer som "Louder than bombs" och "Oslo 31 augusti". Hans nya "Thelma” är en övernaturlig thriller om en ung kvinna, som genom sitt livs första möte med kärleken inser att hon besitter krafter som är lika skrämmande som oförklarliga. Den är en av tävlingsfilmerna på Stockholm filmfestival.

Mordet på Orientexpressen

20/11 Klassisk rulle i nyinspelning med en av de mest späckade rollistor jag har sett. Vad sägs om Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp och Judie Dench? Och då har jag bara börjat. Alla är misstänkta i denna klassiska Agatha Christiedeckare som utspelas på en av världens vackraste tåg. Tycker du att du har sett filmen förut är det säkert den äldre varianten från 1974.