– Soloprojektet är mycket mer avskalat än Among Lynx, det är mer instrumentala grejer som drar åt det bluesiga hållet, säger Elin Öberg. Jag kommer också att experimentera med jazz och pop.

Among Lynx, där Elin Öberg skriver låtar, sjunger och spelar munspel, har för den som inte vet ett ganska rått och rockigt sound.

– Med soloprojektet vill jag sätta munspelet i fokus, säger hon.

Framöver ska Elin Öberg med jämna mellanrum lägga ut korta videoklipp på sin Youtube-kanal där hon spelar egna låtar och tolkar andra artister.

– Jag tolkar låtar av bland andra Louise Hoffsten och Koko Taylor samt andra kvinnliga musiker, säger hon

LYSSNA HÄR: ELIN "LUFFAR LO" ÖBERG SOLO

I våras tilldelades Elin Öberg ett av Region Uppsalas kulturstipendier för unga, och sedan dess har hon jobbat med soloprojektet.

– Klippen är inspelade i en filmstudio här i Uppsala och jag har med mig Moa Brandt från Among Lynx på gitarr, säger hon.

Senare i höst är det tänkt att Elin Öberg ska bjuda in gästande musiker till studio för att tillsammans med dem tolka deras och andras låtar.

– Men än så länge är det hemligt vilka gäster som kommer att dyka upp, säger hon.

Soloprojektet kan ses som en del av Ladies Got The Blues, fortsätter hon, det landsomfattande musikkollektivet som uppmärksammar kvinnliga bluesmusiker.

– Men den huvudsakliga anledningen är att jag vill etablera mig som artist och på så sätt få fler jobb som frilansande musiker, säger Elin Öberg.